Utredning om visum för högkvalificerad arbetskraft

Med start den 1 januari 2021 kan det bli möjligt för högkvalificerade personer som vill söka jobb eller starta företag i Sverige att ansöka om ett särskilt visum, enligt en av överenskommelserna i det så kallade januariavtalet.

I fyrpartiuppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna som låg till grund för valet av den nya regeringen utlovas att man under 2019 ska tillsätta en utredning för att se över möjligheten att införa ett särskilt visum för högkvalificerade som vill söka jobb eller starta företag i Sverige. De nya reglerna planeras träda i kraft den 1 januari 2021.

Detta presenteras som ett led i att problemet med kompetensutvisningar måste lösas. I dagsläget har överenskommelsen dock inte specificerats mer.  

Om du vill veta mer om förslaget på särskilt visum, vänligen kontakta någon av medarbetarna i vårt immigrationsteam.

Elsa Tirén

 

Kontakt
Elsa Tirén
076-853 19 79